Followers

Bermulanya Kisah

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 31, 2011

Dah Macam Chatting jer

Semenjak "Enter Comment" di FB diperkenalkan beberapa minggu lalu....Org komen pun dh mcm chatting plak...Sekejap-sekejap enter..sekejap-sekejap enter..smpi kn inbox kt emel pun penuh dgn org yg sm jer duk komen...Ade tak yg mempunyai situasi yg CT hadapi???hehe....

Ok...Meh sini CT nk ngajo readers yg tak tahu lg cmne nk wt line baru setiap kali enter tp msh berada di kotak komen yg sama...(erm...korg phm tak aper CT bebelkan nii??)....Klu ada yg jenis suke sgt enter setiap kali komen (mcm CT)  ..atau pun...die nk reply komen yg ade 3-4 org di ats nye dlm satu kotak komen tuh....CT nk gtaw kt korg cmne caranya...bagi mereka yg dh tahu….tak aper…CT nk gtaw pd mereka yg tak tahu jer..

OK..Skg korg tgk kt keyboard..korg cari button Shift pastu cari pulak button Enter...Ok..Dh jumpe kn kedua-dua button tuh???Klu xde button tuh..korg pegi tukar keyboard lain ok....:)

Now, CT nk gtaw ke topik asal td...Korg pegi ke kotak komen korg kt FB...Bukan di kotak komen Blogger ke, Tagged ke atau sebagainya ok...Nih cerita pasal FACEBOOK... Korang taip la aper korg nk....ataw korg nk bls aper komen kwn korang td...Bla korg nk pegi ke line baru, korang juz click at the same time..Shift + Enter...Then kt situ akn ade la...new line tp dlm kotak komen yg sama....tak perlu lah lagi korang taip..enter..taip..enter....smpi penuh inbox emel...jenuh woooo nk delete.....Hehehe..

Next:  Camner plak nk tag atau mention nama org tuh supaya org tuh taw kite komen utk die...TUNGGU!!!!!!!!





Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...