Followers

Bermulanya Kisah

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 29, 2012

Buat pencari kerja

Sape-sape yg sedang mencari kerja...tak kira yg menganggur, yang bru hbs study....yg dah kerja tp nk cr kerja lain... Boleh la korg register kt SINI >> JobsCentral<< lebih kurg mcm Jobstreet juga... Spesel nya if korg dftr sini..pastu luck korg dpt kerja melalui pencarian di JobsCentral , diorg akn byr kt korg RM500... pergh!! tak ke menarik tuh...Tunggu ape lg....daftar cepat sblm terlambat...:)

"Holy moly shmoly! We pay you RM500 when you’ve found a job through JobsCentral. All you need to do is to land that dream job, and then RSVP us here. Terms apply."


Photobucket

Wednesday, March 28, 2012

Mr. Chenta ♥

Jangan Kau Pergi - Erry Putra , Reen & Shajiry



Tak Pernah Kurasa Begini
Kumenyintaimu Sepenuh Hatiku
Ternyata Hanyalah Dirimu
Yang Mengerti Aku Sepenuh Hatimu

Ku Inginkan Selalu Terhentinya Waktu
Supaya Kita Terus Bersama

Jangan Lah Kau Pergi Tinggalkan Diriku
Sendiri Jauh Darimu
Ku Perlukan Kamu Inginmu Selalu
Temani Jalan Hidupku
Ooooo

Ternyata Hanyalah Dirimu Yang Amat Ku Rindu
Kurindu Selalu
Kuinginkan Selalu Terhentinya Waktu
Supaya Kita Terus Bersama

Jangan Lah Kau Pergi Tinggalkan Diriku
Sendiri Jauh Darimu
Ku Perlukan Kamu Inginmu Selalu
Temani Jalan Hidupku
Ooooo

Janganlah Kau Pergi Tinggalkan Diriku
Sendiri Jauh
Ooooo

Jangan Lah Kau Pergi Tinggalkan Diriku
Sendiri Jauh Darimu
Ku Perlukan Kamu Inginmu Selalu
Temani Jalan Hidupku
Janganlah Kau Pergi
 

B.o.s.a.N

Sejak-sejak die tukr keje....Masa siang terasa lamanya nk sampai mlm..
Dulu, ms siang kerap msg...Time rehat 1jam diguna sebaiknya nk ber msg-msg...bermanja-manja..bermacam-macam...
Skrg....ms rehat hnya utk mkn shj..Pastu smbg blk kerja...Msg hnya suruh CT mkn ajer..:(
Adesh...boringnya.....rindu kn dia usah dikata....hr-hr mst rindu...Aduh....parah nih....
Bila mengadu kt die..mst die ckp..."keje utk ms dpn kita jg kn.." ^_^ Speechless....
Nak tak nak kenalah paham situasi die.....

Mr Chenta....Miss u so muchhhhhhh.....Mmmuahxxxxxxxxxx.... 


Photobucket

Sunday, March 25, 2012

Bila baby ada di rumah

Seronok tgk ank buah tdo. Mcm-mcm aksi yg akn dpt lihat.. Hehe. Best btul kcu ank buah time tdo. Tenang je muka.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 22, 2012

My Wishlist

Mmg skrg keiginan CT nk dpt kn Trio Food Steamer ni.....Sbb ape?? sbb memudahkan CT nk buat kerja-kerja bakery yg memerlukan kukusan...Lama sgt idamkan mende ni..Hope pasni impian CT akn tercapai..If ada sponsor dr sum1 pn blh jg....Sgt mengalu-alukan... Bln nih xley nk dpt kn lg..sbb byk nk gna duit..Hope pasni akn CT cuba dpt kn...:)
Pic credit to : http://triokaden.com/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=4





Photobucket

Kek Coklat Keju ~ Resepi

Post sblm ni..CT ada gtaw nk bg resepi untuk   Kek Coklat Cheese Kukus.. kn?? So, kt sini CT dh susun atur cantik punya bhs dlm resepi utk diberi kt korg... Resepi ni asalnya resepi Kek Coklat Brownies(yg diambil dr MyResepi.com)... Pastu terdpt idea plak nk tmbh cheese kt ats tuh... So, godek-godek bagai..Resepi yg diberi nama try & error, terhasil lah sudah Kek Coklat Keju...Alhamdulillah...First time buat menjadik dan mendapat smbutan rmi pihak..Sedap tuh xpayah ckp..Mmg terasa cukup sebati la... Coklat kaw punya...sbb guna dark coklat....So, kt bwh ni...blh la u ouls jenguk-jenguk resepi die... Cantek jer CT create resepi die..hehe....:)




Photobucket

Wednesday, March 21, 2012

Weekend di Taiping

Perkara paling menggembirakan bila kita dpt kwn yg sekepala dgn kita....Nak pulak dpt kwn yg sukakan aktivit lasak....Serius!!! CT sgt suke dpt kwn mcm ni...gile-gile kepala otak tuh tak pyh ckp la...dan nk dijadikan cerita hari Ahad baru ni, bersamaan dgn 18Mac2012 CT dan rakan-rakan lama dr form 1-3 menjejaki Bukit Larut hingga ke puncak...smpi dh tak nmpk jln dhla km naik tuh..kiranya penghabis tuh jumpa  Menara TM. Mmg menyeronokkan...tak lupa juga lenguh-lenguh satu bdn...hehehe

Jam 730pg msg-msg dh grk dr rumah... Ain pickup Eina, CT and last Wanie ke Bukit Larut...Sesampainya kt Bukit Larut,kitorg g tgk tiket jeep...kot-kot ada luck..ley naik jip smpi kt ats...So, nsb sgt baik...km pun dpt tiket jam 10pg..Ok..tersgt lah lm nk tunggu...tup tup..jam 9pg tu ada dh org pnggil km naik skali..nsb sgt baik..ape lg...naik la kn...hmpir 45min gk nk naik jip ke ats..Bg sesapa yg jln kaki naik ke ats..mengambil ms smpi 4jam...Lg lama kn...hehe... Kitorg naik jip dulu, sbb rs kn tak snggup lg nk pnjt smpi 4jam....

Dah smpi kt point ats tuh, kitorg pun truskn misi utk smpi ke puncak dgn berjalan kaki(ms nih bru kitorg start berjln)...ms kitorg naik, takde org pun follow nk naik ats tuh....Hnya km berempat jer gigih naik smpi ke puncak..Lwk sungguh...Sambil jln mulut nih punya la riuh...sedar tak sedar hmpir 2jam gk la nk smpi ke puncak.. Alhamdulillah, kitorg selamat juga smpi naik dan turun...

Btw, next time nk ke Bukit Larut ingt nk start berjln dr bwh smpi ke kaki bukit..Klu ke Puncak rs nya tak mungkin nk smpi dh...Sbb smpi ke puncak tu adalah utk kali pertama,juz nk taw apa yg ada kt ats tu..hehe...Tapi klu kaki tu gatal-gatal nk smpi ke ats puncak tak ley kata apa la kn....hehehe....

Kt bwh ni, CT show off pic-pic semasa di sana..After ke Bukit Larut we ouls lajak ke Batu Hampar then memakan kt Doli pastu g main itik kt taman tasik taiping..dan akhir skali, aktiviti di hujg minggu teramatlah seronok dan memenatkan..
Langkah pertama sblm naik Bukit Larut...Posing dulu yer...:)
Akhirnya.!!!..2jam smpi jg km ke puncak  Bukit Larut..Yg ada cuma Menara TM...
Dah smpi tu,posing-posing la dulu kt ats tuh sblm turun ke kaki bukit..:)
After turun dr puncak singgah mkn dulu kt Cendana Hut & Cafe sblm naik jip utk turn ke bwh..
Kemudian, lepaking plak di Burmese Pool,(Batu Hampar) Taiping
Dan akhir sekali destinasi terakhir sblm blk Bgn Serai, Taman Tasik Taiping..
Kkwn CT main itik dulu...:)



P/s: Next hiking >> Taman Negara Pulau Pinang (Monkey Beach) ... Insya'Allah jika diberi kesihatan yg baik..CT dan rkn-rkn nk jejak ke sana... Before this dh pnh smpi Tmn Negara PP tu, tp kitorg pegi arah Pantai Kerachut...Next post, CT stori-mori psl tuh yer....:) dh basi pun nk update jg..:D
Photobucket

Monday, March 19, 2012

Take a breath

Masa ni nk mengadu yg CT sgt la mengantuk....
Pastu terasa sengal kaki-kaki..
Kemudian..terasa amat rindukn seseorg..
Dan tak lupa juga teringin nk mkn Kenny Rogers..
Ok...itu jer nk gtaw...:)



Photobucket

Thursday, March 15, 2012

Sesi Gemukkan Badan

Dalam sebulan berapa kali korg mkn kek??? Hehehe....Soalan ape la CT tnya tah...BTW, if u ouls nk tahu...dlm sebulan...rasanya....tiap-tiap minggu la CT akn buat kek...Tak tahu knp...CT suka buat kek...lepas buat...bg kt housemate mkn...dh bg kt housemate..tiap-tiap minggu Mr Chenta amik CT bw blk kg...CT bg kt die sebekas..kemudian tak lupa utk family CT yg sememangnya CT tahu..adk-adk CT gemarkan kek...Tp setiap kali blk kg..adk-adk mst tnggu pny...kalau-kalau CT bw blk mknn...Kek, coklat, apam...Mst diorg akn tnggu pnya...

Itulah CT...rajin sgt nk wt kek..tp dlm ms yg sm..risau gk..tkt-tkt ada yg terkena kencing manis ker...obesiti ker...sbb byk sgt mkn kek...Hehehehe.. Tapi jenis CT plak..dh buat kek...mesti mkn sikit jer..Seronok lagi nk bg kt org yg mkn..bila diorg mkn..CT rasa kenyang...:)

2 hari lepas tetibe tekak CT terasa nk mkn kek coklat cheese di lapis dgn inti coklat...Uish..terasa-rasa lg..sbb hari tu CT pernah buat..tak ikut resepi pun..ikut kepala otak sendiri jer..jadi...dan terasa sedap..tp hr tu wt sikit jer..so, mkn pn sikit la sbb share dgn adk-adk...dan Selasa hr tu..CT ape lg...trus la memerah keringat buat kek tuh...dan hasilnya...spt gbr di bwh...Rasa coklat die...Kaw!! mmg enak la..sbb CT guna dark coklat...memandangkan CT duk kt umh sesorg...so..mkn pn sorg2 la..:) Kek ni sdp mkn time sejuk..sbb keras...bla mkn di waktu suhu bilik..rs lembik dan lembut aje bhgian tapak die...mayb kurg tepung kot..xpe..lps ni CT usaha lg untuk memantapkan lg kek ini.....:)

Last but not least, jemput tgk la kek di bwh ni yer..dh tinggal sikit CT mkn..hikhik...dun wori..syg-syg ku di rumah...CT ttp buat lebih utk bw blk ke kg...:)


Kek Coklat Cheese Kukus..
(nt CT post resepi ok..)



Photobucket

Wednesday, March 7, 2012

Ada satu kisah

Semalam chat dgn ex-roomate ms kt teknik dl....kitorg borak psl seseorg....

S : Aiza...ada chat fb dgn A(nm gelarn sum1) x? 
CT : Ada jer....np??
S: A tu frust ke clsh dgn Z(ex-bf A)...

CT : Entahla...xtaw plk aku..np??
S: aku rs die frust...sbb aku tny dh kawen ke belum??tetibe die ckp..."ko taw kn aku kapel dgn sp dl?dan skg die kwen dgn sp kn?" tekezut gk la aku...aku xtaw stori diorg mcm mn..then aku gtau..yg lps tu sudah2 la..dia diam je..aku ingt die frust la kot...

CT : erm...agknya la kot kn...die frust...tp ms die smbg study..aku dgr die ade bf lain dh..xkn la die frust plak...tp xtaw la kn....myb ada slh die sdri yg die xnmpk tu...sbb aku xrasa Z yg slh...aku agk jer...sbb kita pn tau Z tu mcm mn kn...;)

S : tu r psl kn....klu nk ikutkan kita ni lg la terasa dgn T (ex-bf zmn sek dl)....last2 kwen dgn N (wife T)....admire dr sek lm dl...Ilex jer kt xde pn nk frust bagai..kng2 lak...aish...yg lps tu lps la kn..
CT : taw xpe..aku ni siap ley chat dgn ko elok jer....jd pgapit si N ms diorg kndri..xde plak aku rs nk nanges ke...frust ke ape ke.....mende cite zmn sek kot....xperlu nk kenang2 sgt...trima jer takdir..dh xde jodh...:)
S : tu la kn...ko try la chat-chat dgn A tny psl kish lps tuh....hehe

CT : xnk aku....mls aku nk ungkit cite lm...biarlah kt die....

Antara perbualan CT & S ...hehe...kaki gosip jg CT dgn S ni..pastu tetibe ungkit cite cintan cintun kitorg ms sek dl...hahaha..lwk aih....tu sume kenangan plg klkr pnh CT alami..kapel dgn seseorg xputs lg..die dh kapel dgn org lain..tp CT pn terkapel gk dgn org lain..tuptup..dgr cite hangat..msg-msg dh kwen..CT jer blm kawen lg..Insya'Allah...smpi ms nt turn CT plak....:)


Photobucket

Earth Hour 2012

Don't just: Earth Hour 2012 is happening on 31 March 2012, at 8.30 - 9.30pm. Let's all make a pledge to support this event!


Photobucket

Sunday, March 4, 2012

Seronok bila ada anak sendiri

Yeah!! Mmg best jika CT dh ada ank sdri skg ni. Namun apa daya, CT blh menumpang kasih syg ank buah sdri jela. Tak per la, at least ada gk ank kn.. Hehe

Alhamdulillah akk CT yg no 2 dh slmt lahirkn bby girl 4pg td. So cute.. Tapi CT msh blm dpt tgk lg lah. Sbb nya bby msh dlm monitor ats sbb kshtn dan kslmtn. Ermm.. Xpela bby, maklang doakn bby cpt sembuh yer. Begitu jg utk ibunya.

Nama bby girl abg ipar gtaw, Eirdina Zaheerah. Wow! Nm canggih btul. Muke pn gebu jer. Geram tgk. Seronok tak terhingga sbb CT dh ada ank buah. Ank buah yg pertama la katakan. Mmg menanti sgt. Hehe.


Eirdina Zaheerah - Nama secomel org nya..Moga jd ank yg solehah dan taat pd perintah Allah dan kedua ibu bapa ye syg...:)


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 1, 2012

First Trial ~~ Kek Coklat Brownies

Sape penah mkn kek brownies??? Yes!! mesti ramai pernah mkn....kalau pergi Secret Recipe mesti pernah tgk...Kek nih mmg sdp...sbb rasa coklat die...nyaman!! So, smlm dlm keletihan...tapi dalam keinginan...CT pun dgn rajinnya...teruslah usaha membuat kek brownies ni... 

Lepas jer msk mkn mlm utk dak-dak umh...buat solat Maghrib dl...dan mkn mlm...kemudian projek bermula... Pong pang..pong pang....campur itu..campur ini.....hasil nyaaaaaaaa.... Tadaaaaa....

....
....
....
....
....

Kek Coklat Brownies wif Almond ...:)

Hasil sungguh membanggakan....Dah mmg hobi CT kn bab buat kek ni....So....buat ni menjadi jugak akhirnya...Alhamdulillah...dpt la dak-dak umh sume merasa....dan mereka sgt sukakannya...Thnx... Insya'Allah jika kesihatan mengizinkan...mlm nih nk buat lg skali..nk bw blk umh n bg kt dak umh sorg sebekas....:)

Pada korg yg nk kan resepi kek brownies ni....blh cuba jengah ke page myresepi..CT cedok resepi dr sana aje...:) Mudah dan sng dan SEDAP!! Resepi Kek Coklat Brownies
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...