Followers

Bermulanya Kisah

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 8, 2013

Tema Hantaran Biru & Ungu ~~ E-Day

Masih tak hbs lg nk stori pasal tunang. Dah nak masuk sebulan pun pertunangan CT wif MC. Hehe. Almaklumlah, masa membataskan segalanya. Dgn masalah utk berinternet lg, sbb tu la CT lmbt nk stori psl tunang ni. Nk cite sekali gus lmbt,terpaksa cr mood,dpt la stori satu demi satu.

Kali ni CT nk stori psl hantaran pulak. Kebanyakan hantaran CT, adala re-used dr hantaran adk bertunang dulu. Dan CT cuma tambah bunga dan dawai bg membentuk kelainan pd hantaran tu. Nampak simple tp CT ttp rasa puas ht. Sbb nya CT buat sdri 70% drpd hantaran tu. Hehehe. Mmg xde campur tangan dr mak pun. Cuma sireh junjung jer CT 100% dr mak CT. CT bab gubh sireh junjung mmg fail. Sbb tu mak buat. Hehehe

Total hantaran mula buat 7, tp sbb kn rs nk bg mcm2,ditambah plak ada sedara dan kwn yg memberi terjadi lah total ny 12 kot.. Xkisahla tu. Yg lebih kira hdiah. Asalkan ada hantaran tu kn.

So, kt bwh ni CT tonjolkan hantaran dr pihak perempuan utk pihak lelaki.. Byk gula-gula dan coklat woooo. Seronok kanak2 dpt mkn cekelat. Hehe. Kepada mereka yg menyumbang utk hantaran CT kali ni terima kasih byk2..

Ok, selesai sudh cite hantaran. Jumpa dilain hari dgn lebih stori. Hehehe. Xoxo

Friday, January 4, 2013

Makeup by bff ~~ E-Day

Kali ni CT nk up pic CT di hr pertunangan. Nak bgtaw, makeup CT disponsor by bff CT. Save duit makeup kt kedai. Hehe,Alhamdulillah, even simple n nmpk perbezaan CT yg jrg makeup.ni, rmi yg memuji.kata makeup cntk,wlpn.die bkn.la pro sgt. Tp.die mmg suke makeup,n bljr dr utube jer,tp die touch muke CT. Nmpk lain. Eh..eh,betul.ke aku ni. Hahaha

Saturday, December 15, 2012

Review ~~ E-Day

Tadaaaa.. Memperkenalkan pelamin impian CT.. Alhamdulillah. Apa yg CT inginkan, tercapai juga. CT byk la google blog ke blog pasal mini pelamin ni. Dan terjadi juga hasrat nk kan pelamin yg simple ni di majlis pertunangan yg diadakan sblm ni.

Memanh sgt gigih buat ini. Dgn ditambah pula tgh hr smpi ke ptg ada majlis perkahwinan adk lelaki CT. So, percent energy tu menurun. Tapi kena gagah jg.,xblh rest lg, takut dh cas energy, smpi ke pagi plak lajaknya.

Mujur, adk beradik sudi membantu menyiapkan mini pelamin ni. Mayb diorg kesian kt CT kena buat sorg2 kn. Wlpn lbh byk CT yg buat dr dorg. At least dorg meneman CT pn dh cukp appreciate.

So, korg rs mcm mn? Cantik tak?cantik tak pelamin CT?hehehe. Buruk btul bertanya mcm ni kn. Hehe. Pape pun CT sgt puas ht sbb dpt diy sdri.

Oklah, nt CT cerita pjg lg. Juz for review yg menanti new post dr CT. XOXO

Wednesday, November 21, 2012

Semak apa yg patut ~~ E-Day

Checklist...Majlis tunang?? Yup....dh xlama lg...kurg sebulan sebenarnya..tp....tgh serabut juga..Almaklumlah....byk tugasan kena buat....Bunga telur CT buat sdri...Pastu nk buat bunga hantaran sdri jg..Aish...sume nye nk buat sdri belaka....Jom kita semak...apa yg perlu buat utk majlis CT nnt...

Ikut hati dan perasaan..mmg CT xmau buat grand ssgt..Cukp sekadar lps syrt bertunang org ckp...Tapi ada la pulak kan permintaan suruh wt Majlis...supaya nnt CT xde la menyesal tgk adk,kakak wt grand2..CT wt simple giler..Padahal..CT mmg xnk pun wt sume tu...Dah org minta buat..kenala ikut kn...Dgn bajet yg ciput...bersederhana jela nt...:)

Dalam planning CT skg ni...
  1. Baju tunang- dah siap tempah...risau hari tunang baju tak muat je
  2. Tudung tunang - tgh pk...nk pakai shawl ke tudung bawal ke tudung saji?? Sbb dh beli shawl half moon...Xtaw la nk jd kn sbb layah/veil or juz belit2 gitew je
  3. Mini Pelamin  - (mula xnk buat pelamin, tp dh sehari sblm tu adk kdri..So,guna pelamin adk..juz buang n add on ape yg ptt je bg nmpk kelainan skit)
  4. Hantaran(makanan + sireh junjung) -  (kaler biarlah rahsia) hehe..CT buat 7 dibalas 5 (tp mst lebih sbb nt ade org bg lg...) 
  5. Doorgift - tak pasti la nk buat ke tidak...kalau ada lbh dr doorgift kdri adk tu..mungkin akn disalurkan dlm ni kot...hehe..
  6. ???????????? _ No idea...hehe
Ok..nanti CT akn update lg psl ini....Tunggu...........:)
Photobucket

Checklist~~ E-Day

Terasa bosan nk mengadap kerja..Rasa nk wt checklist on my E-Day..ececeh..feel nk bertunang la konon...hehe...Sbnrnya..CT risau kot-kot xdpt nk tunaikan tanggungjwb sbg tunang yg sempurna..bakal menantu yg baik...Tapi..ape-ape pun..Dgn izin Allah...Insya'Allah..semuanya akan berjalan dgn lancar...Juz pray for it..:)

So, yg berpengalaman...utk tunang ni kena ade ape??suggestion plz....hehe....Wait for my update later k...Peace.. =)

Photobucket

Bila emak mula bersuara

Suatu pagi di tempat kerja, dpt msg dr bonda CT...

Emak : Hg tunang cepat2 sikit....Jgn kwn lama-lama sgt...sbb mak tak mau hg jd mcm dl..Dah kenal mak ayah...tp xjd apa pun...Ni dh kwn, dh knl family dia...Baik tunang cpt-cpt..Nanti takut apa org keliling kata apa plak..
CT : Bukan tak mau tunang lg...tp kewangan xcukup lg wt ms ni...Nanti-nanti la org bgtaw..
Emak : Tak payah tunggu lama-lama...Wt sekali dgn kdri Acik...senang cita....Sedara mara ada lg...Blh depa mai skali tu ja..nt baby bersalin..dh pyh dh nk wt kdri...
CT : Ermm...nt la org bncg dgn dia dl mcm mn...

Teruslah msg MC..bincang sup sap sup sap dgn die..Die setuju...tp dgn bersyrt..

CT : Dia ckp boleh..tpdia xmo ttp tarikh nikah lg..tggu dia kumpul duit dl...cpt ke lmbt xpasti lg...
Emak : Hah, xpa....Mak xksh....dh tunang xpa dh..satg takut org lain tny dlu..
CT : Ok...tp nk wt simple2 je...xyah wt kdri teruk2..Org pn xde simpanan nk bg wt utk kdri..Takat nk wt hantaran tu blh gagah lg..Tp hntrn mknn je dulu...
Emak : Xpa...suma tu dh dlm bajet..Mak nk wt kdri tunang hg sehari slps kdri acik..
CT : Okeh!!

Pergh...teknologi betul..nk bncg psl ni Cuma SMS shj..hehe....Dh blk umh bru la smbg lain dgn Mak..Almaklumla..Tinggal CT sorg je lg xkawen2...adk2 dh kawen...nk pulak MC tiap mnggu amik htr CT dr Perda ke Bgn Serai...Lagi la mak nk suh cpt2 ikat.. Ape yg CT hrp kn..semoga semuanya berjalan dgn lancar nnt....


Sebenarnya, mmg MC die ade bgtaw ms awl thn dulu (2012)..die nk ikat tunang dgn CT hujg bln 12/2012..Tp..until raya hr tu..senyap jer die...asik bertangguh shj..die ckp..nnt la..nnt la...Tp nk buat hujg thn ni jg...Ish, geram betul dgn die ni...Suke main tarik tali..CT plak suke tny die...betul ke betul ke...Almaklumlah...eksaited skit bla nk bertunang..Nak prepare lg la apa la kn....si dia plak bg keputusan mcm nk tak nak...Bila dh mak CT bertanya...hah!! tahu pun gelabah....Tak boleh dh nk main tarik tali...Nak tak nak kena setuju jg...hehe....Bukan ape..tunang awl-awl..die takut nt nikah kena tunggu lama plak..itu yg asik main tarik tali..nak tgk bajet die la katakan...=)

Tapi, CT xwt majlis merisik  mcm adk-kakak-abg buat sblm ni...Ats permintaan pihak lelaki hr bertunang tu..wt skali dgn merisik....Ape-ape pun...bab mencari cincin dh setel...Hr mencari cincin pn....CT x cari yg cincin belah rotan ke ape ke..main bedal je...asal cukp utk bajet MC..hehe...Nsb Mak MC xksh...die suh pilih sdri...nk belah rotan ke..belah kayu ke..ikut suka la..asl ada cincin katenye..:)

So....nak pk utk projek seterusnya pulak la lps ni...:)
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...