Followers

Bermulanya Kisah

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 30, 2011

Saya mahu kawen....Oh yea!!!!!!!

Oh yea!!!!!!! 4 Jun ini akan menjadi sejarah yang tak dapat dilupakan..Sbb nya CT bakal melangsungkan perkahwinan dgn jejaka pilihan hati ulam jantung....Insya'Allah..

Cheeeeeesssssssseeeeeeeeee....:)

CT tipu jer...Bukan CT yg nk nikah..(aih..nmpk beno CT sudh gatal-gatal mahu menikah..):( Al-kisahnya, Kakak CT,Angah yg mahu menikah dgn jejaka tampan dari Pulau Pinang..Tapi bukan anak mami mai punya....Tapi..tapi...yg eksaited lebey adik-adik Angah nih hah!!! Lagi-lagi CT nih...syok sgt sbb nya dpt cuti selama seminggu..Oh..yea!!!!!!! Suke bangat.....Walaupun cuti spt tidak cuti krn kerja-kerja di rumah sudah menunggu..tapi CT tetap terasa bahangnya bila Angah nk kawen..hahaha...OVER!!!

Apa-apa pun...CT hrp spnjg majlis berlangsung semuanya berjalan dgn lancar...CT dh mnta cuti kt bos dr 2Jun-6Jun..Tgk la pd kerajinan CT nk dtg keje ker tidak..Lepas jer CT cuti..kwn sekerja CT pun benti sbb die dpt offer keje kt tmpt lain dgn gaji yg lebey lumayan...OK....Fullstop...dh nk nanges sbb kene keje sesorg pasnih....:(



Photobucket

Monday, May 23, 2011

Diam-diam jatuh cinta

Situasi 1
CT :
Td Meon(bukan nama sbnr) kol aku...Pagi-pagi buta kol..tp ms tuh aku off hp..gaduh truk mlm td kn...bla on balik hp..tgk ada mkol kt kul 7 lebih...Pastu Meon kol aku blk ms smpi kje td..die ckp die nk ajk aku p minum kt mamak sbb die ada keje kt sini...Tp sbb aku off hp, xdpt die nk ajk aku lepak pepagi buta...

Colleagues :
Lorh...die ade sini wt apa? rajin die cr hg..

CT :
Besa la die...ajk minum pepagi...


Situasi 2

Colleagues :
Hg sebut psl Meon nih, hg tak rasa ka dia syok kt hg ka???

CT :
Aku taw ja...tp aku mls lah nk ckp apa...aku taw pn sbb dia penah luah kt kak aku..pas-pas aku putus dl, dia tak taw..elok aku kapel dgn Seman (bukan nm sbnr , dan bukan Incik Boyfie skg) dia ckp dia dh terlambat..tp dia tak nak luah kt aku..dia takut aku tak ley trima.

Colleagues :
Awt hg takmo kapel dgn dia??Dia ok apa...kerap plak duk kontek hg...sikit-sikit hg..

CT :
Malas aku...aku mmg xde perasaan kt dia pn..klu aku mmg syok kt dia mcm mn aku penah syok kt Incik Boyfie skg nih, lain la cita...nih aku kwn dgn dia dr darjah 6, tak prnh lost kontek..tetiba nk kapel dgn dia..Aih..terasa mcm lain beno..Biarla aku kwn dgn dia smpi bila-bila..Sbb itu lg buat aku terasa selesa dgn dia..If, ms-ms skg duk salu gaduh dgn Incik Boyfie...dan die plak mmg ada keja ttp & buley support aku..mmg aku trima dia dh..dia ok byk...tp biarla aku dgn Incik Boyfie nih...Masam,manis,pahit sume biarla dgn Incik Boyfie nih...

Colleagues :
Tu la kn...aku tgk hmpa rpt lain mcm ja..dia pn asik duk cr hg ja...Klu hmpa kapel pn apa slh nya...mahu tak si Incik Boyfie tuh bising



Paper pun..CT hrp kn Si Meon dpt jumpa sum1 yg lbh baik dr CT...dan CT mnghrp juga hbgn kwn nih akn kekal smpi bila-bila...No Heart Feeling....Chillllllll!!!!!!!


Pesanan ringkas : Tak semestinya kita rapat dgn sum1 tuh kita mesti kapel dgn die...dan tak semestinya kita amik bert psl sum1 tuh kita jatuh ht pd nya...Renungan bersama...




Photobucket

Friday, May 20, 2011

Jadual terlalu padat..Macam aku plak yg kawen...:)

21 , 22 , 28 , 29 - MEI
4 , 5 , 11 , 12 - JUN

Aper benda lah tuh ea???

Itulah tarikh-tarikh yg akn CT kawen...wah..mlampau...itu tipu jer....tarikh-tarikh tuh jemputan kenduri kawen dr kwn-kwn dan sedara-mara...adei..byk nye..mana satu nk pegi nih???semuanya jauh-jauh...

Insya'Allah..akn CT cuba smpi ke kenduri mereka juga..CT cuba...klu ada transport dan membe sbg peneman..lg mudah kerja...bley follow....:D

Sronot nye la dgr-dgr kwn nk kawen nih..CT bla tah...hope CT kawen korg-korg dtg la yer...Riso gk, time CT kawen pakat xde yg dtg..Almaklumlah...kwn-kwn sume kawen awl-awl mcm nih...Time CT...dh lmbt sgt...mayb 27,28,29 atau 30???Wargh!!!!!!!!mograin duk pk bla nk kawen...hehehe..

Paper pun aper yg penting CT ptt truskn perjuangan mencari sesuatu yg terbaik utk CT dl..sblm mncr yg terbaik buat org len...Insya'Allah...dlm ms sthn ni dpt la capai apa yg diimpikan..Harap ssgt...

Nih muke bawu lps blk kenduri umh kwn abah beberapa bln yg lalu..Nk amik berkat nih...lekaih-lekaih sket ceq kawen...:D

Photobucket

Jalan-jalan makan angin

Best tak hengat....baru-baru nih, bersamaan hari Sabtu, kwn CT dr kg die text nk dtg Penang..die mnta CT jd tourist die pegi jln-jln at sekitar seberang nih..CT dgr-dgr nk berjalan..laju jer confirm...stuju!!!!!!

So, spt yg dijanjikan..CT dan Eina berjanji lah nk jpa kt Perda..CT dtg jemput die kt petrol station Esso kt jln Perai, dan bw die blk umh CT jup...sementara CT nk bersiap..Almakulumlah, ms tuh bru hbs kerja sj..keje halfday...Then, dh siap sume km pn mulakan perjalanan utk mkn angin...:)

Kitorg menjelajah ke destinasi pertama ke Jusco, Bdr Perda...Almaklumlah, tmpt paling dekat dgn umh CT....dah jemu pegi pn..ttp akn pegi Jusco jg..:D Then next destination kitorg pusing-pusing ke Sunway Carnival plak.Dah letey duk kt tmpt sejuk, CT ajk Eina pegi berjemur..dan destinasi nya adalah ke R&R Bagan Ajam...

Spesel nye R&R nih coz berdekatan dgn pantai...CT suke laut..laut itu mendamaikan...tp kitorg g sn bukan nk mandi...juz menggatal mahu bergambo je..hehehe....Kt sini CT tgk ramai org dtg bw family...siap ber piknik lg..klu mlm lagi-lagi lah ramai..siap bentang tikar,psg khemah duk lepak-lepak tepi pantai bersama family..wah!!!!!dasyat ea org-org Penang nih...


Walau apa pun kisahnya,  kita terjah pic di bwh...snap shoot dari CT & Eina....


Jenuh nk cari posisi amik pic berdua...
Dan dgn gigih, meng self timer kn kamera....Hasilnya ini..:)

Meminta tolg org amik kn pic...thnx kakak fotografer tak berbayar..:)

Yesza!!!! Ini berangan dan kuat posing..CT sukeeeee

Aucak..aucak aa....Hehehe...
Suke lah dpt bergambo..

Last destination...Mengulit kenangan di sekolah lama kitorg..
Di SMTSPP....Windu la kt sekolah...:)



Photobucket

Thursday, May 19, 2011

Bila dah dekat, macam-macam ada

Dah lama tidak ke temu sama ex-housemate CT...duk dekat pun sush nk berjumpa...So, last week, hari Khamis we ouls plan nk keluar...mcm-mcm stori nk share....Dan destinasi yg paling dekat adalah ke Jusco...menemankan kwn CT nk sopink...dan mungkin juga CT mahu cuci mata disitu juga...Mujur tak ada yg menarik..tdk kempis poket CT duk sopink kt Jusco nun..Bukan bley sgt CT ni..pantang nmpk, nk beli je memanjang...Tapi Alhamdulillah...blum pernah berlapar lagi lah semata-mata duit tak ade..sbb setiap kali gaji...ks lengkap brg dapur kt umh...senang dan jimat byk...:)

Memandangkan CT balik keje kul 6, dan kwn CT hbs keje kul 6.30ptg maka CT sempat balik rumah salin baju dulu..Bukan setakat salin baju..siap mandi lagi..fuh..fuh..segar rasanya..Sbb sehari tuh panas bebeno....Then, kul 7 baru lah kwn CT smpi & pickup CT kt umh dan kitorg menerjah ke Jusco..Oh..sungguh tidak sopan keluar dikala Maghrib...:)

Then, aper lagi...kitorg meronda dr satu tmpt ke satu tmpt la utk mencari sesuatu...kata nk sopink kn...hehe...Cuma kali nih CT tdk mnghbskn wang membeli-belah...Sbb tak ada yg berkenan...So, CT hnya mencuci mata shj lah..dah penat berjalan kitorg menerjah ke tmpt isi perut tgh berjoget...We ouls plan pekena Kenny Rogers Roaster..yum..yum..yum...shedappppp..CT suke mkn sini..tp klu nk banje org mkn..mmg pikio seratus kali...melainkan mmg dh ada bajet utk mkn disini...Next tym la nk ajk family mkn sini..blum penah banje kt sini lg nih..hehehe..sekali sekala kn nk banje family mkn...:)

Oklah...setakat sini sj CT update..next entry update psl jln-jln makan angin di Jusco lg bersama kwn se kg...Aih..mentang-mentang Jusco dkt dgn umh...keje situ jela nk berjalan..Pakguard kt Jusco tuh pn bley cam CT..ley katakan every week mesti dtg jusco cari pasal...hikhik..


Jom lah layan gambar yg smpt diambil...
Harus ada gambar wei.... J

Penat berjalan dan cuci mata..singgah Makan-makan di Kenny Rogers...
CT order Kenny Quarter Meals
with side orders : Garden Pasta Salad, Garlic Parsley Potato, Mashed Potato & Gravy..
CT suke mkn itew setiap kali dtg Kenny Rogers Roaster...
J
Jemput makan semua....yum..yum...



Photobucket

Monday, May 16, 2011

Menimba ilmu di Jusco

Again..& again lmbt update...:) Sowie guys...lmbt byk nk update...sepatut crita bln April..tp tanpa disedari sudh masuk bln Mei ok...tak sedor...duk byk sgt mengelamun..;)

Kali nih CT nk stori psl study...ok...bukan study aper..tapi study psl dinosaur...taw tak dinosaur tu aper? menatang yg besor gabak tuh...kalah bapak gajah ok...:) Bulan lepas CT bawak adk CT pegi tgk dinosaur yg tgh berleluasa di Jusco, Bdr Perda...Sejak-sejak dibuka...die asik sebut nk masuk jer..CT plak mls nk msuk..sbb CT tahu tak best mana pun...haha...(gedix)..Tp satu hari tuh, mak ckp blk kg..so tinggal lah CT,kakak & adk CT nih....mak pesan kt CT dgn kakak suh bw masuk adk pegi tgk dinosaur..sian die..kang kempunan plak...dan pd hr sabtu bersamaan 23 April, after CT blk keje..Kakak dtg amik CT kt Perda...dan trus lah kami menerjahkan diri masuk meneman adk tersayang ni ke PETROSAINS DINOTREK 2.

Nak masuk kene bayo...so, price yg kene byr..spt picture di bwh..
Source : http://www.petrosains.com.my/dinotrek2/ticketing.html

Dah bayo..trus lah menjelajah dunia dinosaur....bg org-org dewasa mcm CT nih..mungkin lah rase tak berminat sgt kn..Tapi adk CT, sgt lah teruja...so,lyn kn ajela die..
Hadapan pintu masuk DinoTrek 2
Bergambar itu penting...
CT wif adk
Main game lumba...tempat CT duduk tuh..tersgt lah lembab...tak adil btul CT kalah dlm game lumba ni.. L
Main game puzzle...mencabar minda bila amik yg level susah.. J
Gambar dr luar...sempat lg tuh berposing.. J
Dah penat menjelajah, pdhl takdela besor mana pun klu nk dibandingkan kt Petrosains KLCC nun...lg lah besor..Tapi sgt best sbb dpt jugak merelease tension yg selalu tension jer...Cadang nk bawak adk pegi Petrosains kt KLCC plak..tp tak tau la bla ms nk bw...ongkos nk pegi KL msh blum mencukupi lg...hikhik...

Bagi mereka yg mahu bawak ank berjalan sambil belajar..CT cdgkn anda bwa ank anda ke DinoTrek nih...Untuk Maklumat lanjut blh layari website DinoTrek 2

Mengulit kisah : Teringat masa zaman kolej dulu…kuar deting pegi Petrosains tuh..pes tym pegi…pegi skali dgn kwn…Best dan sgt puas hati..…Rase nk pegi lg..bw adk…


Photobucket

Menonton filem di panggung

  1. INSIDIOUS
  2. KONGSI  (MLY)
  3. VEN. JIAN ZHEN (MAND)
  4. VOICE FROM THE GRAVE (THA)
  5. NUR KASIH THE MOVIE (MLY)
  6. PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES
  7. (3D) PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES
  8. KUNG FU PANDA: THE KABOOM OF DOOM
  9. (3D) KUNG FU PANDA: THE KABOOM OF DOOM
  10. LET THE BULLETS FLY (MAND)
  11. DIARY OF A WIMPY KID: RODRICK RULES
  12. KARAK (MLY)

Godek-godek kt website GSC….nk tgk la movie terbaru aper yg best dlm bln 5 nih…pergh….byk jugak…dan plg best movie Malay yg dinanti-nantikan…Mmg syok la… Kongsi, Nur Kasih The Movie & Karak… Yes!!!!!! I like…nk sgt tgk….ade spe-spe nk join ker? Jom lah g skali…byr sdri-sdri…dan jgn  lupa bg hadiah 1 tiket wyg utk CT skali..hikhik..

CT kurg lyn sgt cite omputih…tp ade geng CT kompom lyn pnya…kene pastikan cite tuh btul2 best dan terfames ames masa tygn… Bulan nih cite omputih yg CT duk target nk tgk PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES  & KUNG FU PANDA: THE KABOOM OF DOOM


Pesanan pendek : Org ckp cite KONGSI tak best..sbb takde jln crita, cuma lwk je lebey…So, CT rasakan mcm mls nk pegi pecah punggung kt panggung lah..Next movie la nk tgk..Cite NUR KASIH THE MOVIE…hope best la..sbb masa cite bersiri, pasti tgk…sronot…



Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...