Followers

Bermulanya Kisah

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, September 23, 2012

Lunch wif italian style

Dan akhir skali, nk gtaw,ini lah spagethi rajin dr CT.
Wow, ayt nk bgs.. Nk wt cmne kn. Hr ni CT sgt rajin. Rajin la,wt mkn2. Hari ni CT dtg mood nk wt spagethi ayam. Hehe. Skali skala menjamu selera tnpa ns. Tak mati mahupun sakit2. CT bab wt keje sng,mmg suka. Mcm spagethi ni. Buat mcm mn pn,sdp xsdp,org ttp mkn. Hehe


P/s: Settle update,nk marathon tgk cite Adam&Hawa. ;-)
Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, September 21, 2012

Dinner>> Cheezy Wedges

Dinner mlm td...CT merajinkan diri buat Homemade Cheezy Wedges...xde selera nk mkn ns...so...merajinkan diri wt mkn ala kadar ni....Yummylicious woooo i ckp kt uouls.....sdp sgt n puas ht sbb buat sdri... Ni gara-gara tertengok dlm post blogger yg fames ames merangkap cousin adk ipar CT, Fatin Liyana...beliau ada bg resepi nk buat Cheezy tu sdri...Maka....dgn gigihnya CT pun merajinkan la buat mlm td....CT buat separuh dr resepi yg diberi...Itu pun dpt byk gk taw....mmg blh smpn n mkn berkali-kali la....dan tak lupa juga bertambah-tambah lemak dgn adanya mknn bersos cheese...hehe..

Bukan xnk beli yg dh ada serbuk siap tu...Tapi CT rasa...lebih berbaloi bila buat sendiri...hehe...CT ni kire nk berjimat jer...Yg mn blh buat tu....kite buat la kn....duit yg beli instant tu blh gk wt modal utk buat sdri punya..dpt pun berganda-ganda..CT ni kn 'rajin' klu bab msk memasak ni...hehe..

So, sesapa nk cuba blh la terjah ke 'rumah' FatinLiyana utk melihat resepi cheezy...Selamat Mencuba....Dah bg housemate rasa..die ckp sdp sgt..Alhamdulillah....Kata semangat tu...Oh yeah!! hr ni nk bg MC plak rasa..beliau bab mkn ni mmg i suke bg die rasa...Sdp tak sdp....dah msk perut pun...(:

Homemade Cheezy Wedges

Pesanan: Later, CT akn update resepi dlm blog CT yer...:)
Photobucket

Bila tahap mengidam yang melampau....

Hari minggu hari yg tersangatlah free utk CT melakukan kerja-kerja masuk dapur...Masuk dapur bukanlah masuk dapur utk memasak tengah hari pun...sbb kdg-kdg dh mkn tgh hr kt umh org kawen..So, xdela serajin sgt nk memasak...dan adakalanya...kakak CT akn msk if die xde program... Ternyata, CT sgt mls msk kn??? OK...tipu...CT rajin masak kt umh sewa....seminggu skali pun pyh nk mkn kedai taw if duk umh sewa..msk sdri lg jimat...

STOP...melencong ke lain plak dh...CT juz nk bgtaw....memandangkan minggu lps adlh hr yg sgt free..dan pulak cuti 3hari sempena HARI MALAYSIA yg ke-49...pd hr Isnin baru ni, CT terus dtg minat nk buat Cream Puff...Excelli, nk wt cream puff ni dh lm dh...Lps tgk dlm blog intan ....Mood nk buat tu membuak..sbb kn Cream Puff ni kuih favret CT & famili jg...nk cr kt kedai jenuh juga la kn....xbyk tmpt ley jpa...nk order...rmi jer org jual on9....tp tmpt tu dkt2 okla nk order...ni jauh...nk pos bagai plak..idak la teman sanggup kn... So, hr cuti baru ni..terus mood tu dtg dgn berganda-ganda.. Cek bahan-bahan...sume ada kt umh dh...terus ber'tukang' kt dapur....CT start ber'tukang' lps kakak msk tgh hr la..klu buat keje time dia ada kt dapur..mengamuk org tua tu kang...."aku nk msk,kau sebok nk buat kuih" hah!!kn dh xjd cream puff...jd angry puff...hahaha...


CT wt Cream puff ni 2 kali dlm sehari tu...sbb nya first buat juz trial...xbrp nk jd..jd hangit ditapak, rangup di ats....Knp dan knp??kurg kepastian...Bila jd mcm tu..rasa msh ada...tp msh frust sbb xdpt rasa yg CT nk lagi...Maka...lps Maghrib, CT dgn rajin nya...terus buat lagi...Memandangkan MC nk dtg rumah htr brg mlm tu..CT pn gigih buat lg...dan berharap kali ni jd...blh la hulurkan sedikt kepada beliau ..Alhamdulillah....CREAM PUFF kegemaran CT menjadik...Teruja ok....jenuh berkongsi juga la dgn sume org dlm umh..dpt mkn 3-4ketul je sorg...hehe..dgn nk diberi kpd MC lg.... Tp, pape pun syukur sgt...Penat CT berbaloi..sedih juga bla time buat tu xmenjadik..tp bak kata MC..."CT ni xpnh puts asa, even dah gagal skali" mmg la....dh nye mende favret ni..kita kena usaha smpi jd...hehe...

My 2nd trial>> Custard Cream Puff 
 Pesanan : Nanti CT post kn resepi utk Cream Puff ini okeh!! (:
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...