Followers

Bermulanya Kisah

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 21, 2012

Weekend di Taiping

Perkara paling menggembirakan bila kita dpt kwn yg sekepala dgn kita....Nak pulak dpt kwn yg sukakan aktivit lasak....Serius!!! CT sgt suke dpt kwn mcm ni...gile-gile kepala otak tuh tak pyh ckp la...dan nk dijadikan cerita hari Ahad baru ni, bersamaan dgn 18Mac2012 CT dan rakan-rakan lama dr form 1-3 menjejaki Bukit Larut hingga ke puncak...smpi dh tak nmpk jln dhla km naik tuh..kiranya penghabis tuh jumpa  Menara TM. Mmg menyeronokkan...tak lupa juga lenguh-lenguh satu bdn...hehehe

Jam 730pg msg-msg dh grk dr rumah... Ain pickup Eina, CT and last Wanie ke Bukit Larut...Sesampainya kt Bukit Larut,kitorg g tgk tiket jeep...kot-kot ada luck..ley naik jip smpi kt ats...So, nsb sgt baik...km pun dpt tiket jam 10pg..Ok..tersgt lah lm nk tunggu...tup tup..jam 9pg tu ada dh org pnggil km naik skali..nsb sgt baik..ape lg...naik la kn...hmpir 45min gk nk naik jip ke ats..Bg sesapa yg jln kaki naik ke ats..mengambil ms smpi 4jam...Lg lama kn...hehe... Kitorg naik jip dulu, sbb rs kn tak snggup lg nk pnjt smpi 4jam....

Dah smpi kt point ats tuh, kitorg pun truskn misi utk smpi ke puncak dgn berjalan kaki(ms nih bru kitorg start berjln)...ms kitorg naik, takde org pun follow nk naik ats tuh....Hnya km berempat jer gigih naik smpi ke puncak..Lwk sungguh...Sambil jln mulut nih punya la riuh...sedar tak sedar hmpir 2jam gk la nk smpi ke puncak.. Alhamdulillah, kitorg selamat juga smpi naik dan turun...

Btw, next time nk ke Bukit Larut ingt nk start berjln dr bwh smpi ke kaki bukit..Klu ke Puncak rs nya tak mungkin nk smpi dh...Sbb smpi ke puncak tu adalah utk kali pertama,juz nk taw apa yg ada kt ats tu..hehe...Tapi klu kaki tu gatal-gatal nk smpi ke ats puncak tak ley kata apa la kn....hehehe....

Kt bwh ni, CT show off pic-pic semasa di sana..After ke Bukit Larut we ouls lajak ke Batu Hampar then memakan kt Doli pastu g main itik kt taman tasik taiping..dan akhir skali, aktiviti di hujg minggu teramatlah seronok dan memenatkan..
Langkah pertama sblm naik Bukit Larut...Posing dulu yer...:)
Akhirnya.!!!..2jam smpi jg km ke puncak  Bukit Larut..Yg ada cuma Menara TM...
Dah smpi tu,posing-posing la dulu kt ats tuh sblm turun ke kaki bukit..:)
After turun dr puncak singgah mkn dulu kt Cendana Hut & Cafe sblm naik jip utk turn ke bwh..
Kemudian, lepaking plak di Burmese Pool,(Batu Hampar) Taiping
Dan akhir sekali destinasi terakhir sblm blk Bgn Serai, Taman Tasik Taiping..
Kkwn CT main itik dulu...:)



P/s: Next hiking >> Taman Negara Pulau Pinang (Monkey Beach) ... Insya'Allah jika diberi kesihatan yg baik..CT dan rkn-rkn nk jejak ke sana... Before this dh pnh smpi Tmn Negara PP tu, tp kitorg pegi arah Pantai Kerachut...Next post, CT stori-mori psl tuh yer....:) dh basi pun nk update jg..:D
Photobucket

1 comment:

Red Eva said...

wahaha..susunan gambaq santekk..terbaik la...wink wink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...